Voedersysteem

Voedersystemen voor mengwagen met eigen (snel)vulvijzel, krachtvoerautomaten en melkrobots

Als specialist in voedersystemen zijn wij ook actief in de rundveesector. Wij leveren en installeren accurate voedersystemen voor mengwagens met eigen (snel)vulvijzel. Het voerproces richt zich steeds meer op het efficiënter afhandelen van het voeren, zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit. Ons systeem voor mengwagens past perfect in dit plaatje. Zo kunnen wij garanderen dat uw runderen de voor hen noodzakelijke voedingsstoffen krijgen.

Ook voor voedersystemen voor krachtvoerautomaten en melkrobots bent u bij ons aan het juiste adres. Krachtvoer moet ervoor zorgen dat aan de noodzakelijke behoefte aan energie, eiwitten, mineralen en vitaminen wordt voldaan. Via spiralen Flex-Auger of vijzels wordt het voer naar de robot of krachtvoerautomaat getransporteerd.

Tanks

Tanks voor bijproducten (bijvoorbeeld puree)

Naast het gewone voeder worden er in de rundveesector ook heel wat bijproducten (voorbeeld puree) gebruikt. Het gaat hierbij zowel over droge als natte bijproducten. Ook daarvoor zijn geschikte tanks vereist volgens de samenstelling van die bijproducten.

Wij leveren polyestertanks die ideaal zijn voor de opslag van natte bijproducten. Die tanks zijn namelijk chemisch resistent, hebben uitstekende mechanische eigenschappen en zijn niet onderhevig aan roestvorming door het feit dat ze uit glasvezelsterke kunststof zijn vervaardigd. Bovendien vergen ze een minimum aan onderhoud en zijn ze door de spiegelgladde binnenwand makkelijk te reinigen. 

Ventilatie

Onze ventilatie- en klimaatsystemen van Stienen BE worden automatisch aangestuurd.

Luchtverversing en ventilatie zijn noodzakelijk om een optimaal klimaat in de stallen te hebben zodat de dieren gezond blijven en u een stevig rendement haalt. 

Ventilatie en klimaat wordt automatisch gestuurd via de CL-5000 klimaatcomputer. De buitengordijnen worden via een meteostation aangepast aan windrichting en regen! Aangezien de CL-5000 is voorzien van vrijwel alle mogelijke ventilatieregelingen die in de moderne rundveehouderij voorkomen, kunt u constante controle en bijstelling uitoefenen over het stalklimaat. De rundveecomputer beschikt over een ventilatiegroep en 8 gordijnregelingen. Deze regelingen zijn afzonderlijk in te stellen en gekoppeld aan verschillende temperatuursensoren. Aan de hand van de gemeten temperatuur stuurt de regelaar de gordijnen omhoog of omlaag. De CL-5000 is bovendien voorzien van meteocompensatie.

Elektriciteit

Verlichting en elektriciteitswerken voor uw rundveestallen

De moderne inrichting van rundveestallen heeft nood aan een performant elektriciteitssysteem. 

Algemene elektriciteit en verlichting, het plaatsen en het maken van schakelborden wordt allemaal door onze gespecialiseerde vaklui uitgevoerd. Via schakelborden kan men elektriciteit op verschillende (veilige) manieren leiden wat noodzakelijk is als men op industrieel niveau werkt.

Door onze knowhow op dat vlak, hoeven wij geen beroep te doen op andere firma’s. Dat bespaart dus tijd en geld!

Wat kies jij? Traditionele of ledverlichting? Wat je keuze ook is, wij hebben het in huis. Hierbij doen we beroep op traditionele of ledverlichting van AGRILIGHT en SYSTEL. Wij opteren inderdaad om samen te werken met specialisten in hun vak! Zo kunnen wij uw stal met minimale middelen maximaal verlichten!