Ventilatie

Ventilatie en bedrijfsautomatisatie STIENEN BE. Energiezuinig ventileren via ECO-VENT.

Een goede ventilatie is noodzakelijk om een goed stalklimaat te hebben. Heb je dat niet dan kunnen er problemen optreden. Bijvoorbeeld: ziektes en reacties bij de dieren. We denken dan aan longaandoeningen, oor-en staartbijten, verminderde voederopname, trage groei, verhoogde uitval, overmatige hokbevuiling…Dat alles zorgt ervoor dat de opbrengsten dalen! Goede ventilatie houdt uw winst op peil!

Via ventilatie ga je ook ammoniak- en geuremissie tegen. Hier komen we op het domein van het milieu. Een gevoelig thema. Gezien de strenge wetgeving ter zake, dringt ook hier een goede ventilatie zich op.

Ventileren en verwarmen kost uiteraard ook geld. Daarom opteren wij voor het energiezuinig ventileren via ECO-VENT. De kostprijs en gebruik van uw installatie heeft immers een directe impact op uw economisch resultaat.

Goede ventilatie moet ervoor zorgen dat de binnenkomende lucht ideaal is qua temperatuur, samenstelling en snelheid van beweging. Al die aspecten hebben immers ook een invloed op het gedrag van de dieren! Ook windinvloeden zijn verleden tijd door het windcompensatiesysteem van StienenBE

Met het cloud-computing systeem Farm-Connect blijft u overal 'connected' met uw bedrijf.